مهدی


منوی وبلاگ

درباره :
صفحه نخست
تماس با نویسنده
عناوین مطالب وبلاگ
اضافه به علاقمندی ها
صفحه خانگی شود

نویسنده



دسته بندی موضوعی
()

آرشیو
۱۳۸٧/٢/٢۱


لینک دوستان
  قالب وبلاگ
اخبار ايران
اخبار ict
تفريحات اينترنتي
تالارهاي گفتگو
  rss 2.0  
mahde


لوگوی دوستان
وبلاگ فارسی

زنبور عسل

عسل

عسل

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

عسلک

در مواردی که در طبیعت شهد کمیاب باشد زنبور عسل بالاجبار مواد قندی مذکور و همچنین سایر ترشحات شیرین گیاهان را جمع آوری و پس از تبدیل به صورت عسل در داخل سلولهای قاب ذخیره می نماید این نوع عسل که عسلک نامیده می شود از نظر عطر و رنگ و مواد متشکله آن از کیفیت کمتری نسبت به عسل معمولی بر خوردار است. عسلک در مقایسه با عسل رنگ تیره تر و لوولوز و دکستروز کمتری دارد . قندهای مرکب ، مواد معدنی ، نیتروژن و مواد اسیدی عسلک بیشتر از عسل می باشد.
مقدار مواد معدنی چون پتاسیم ، فسفر و آهن در عسلک بیشتر از عسل می باشد آن به علت دارا بودن این عناصر و بخصوص نمک پتاسیم در عسلک ، برای تغذیه زمستانی زنبور عسل مناسب نمی باشد زیرا ابتدا باعث اسهال و سپس مرگ و میر نوزادان می گردد. عسلک اغلب روی برگ درختانی نظیر بلوط ، راش ، تبریزی ، نارون ، افرا ، بید ، سدرا و غیره ترشح می شود و مورد استفاده زنبور عسل قرار می گیرد.

موم
امروزه استفاده از موم های طبیعی پرس شده در کندو های برداشت شهد بسیار رایج شده چرا که دراین حالت زنبورها تنها کارشان پر کردن آنها میباشد ، به این ترتیب ، زنبورداران عمدتاً تولید موم را به دلایل اقتصادی متوقف می کنند زیرا برای ساختن یک کیلو گرم موم ، زنبور باید چند کیلوگرم عسل مصرف نمایید.

بره موم

بره موم اثر زیادی روی معالجه کردن بیماریهای ویروسی ، آنفولانزا ، عفونت روده کوچک ، و همچنین فعالیتهای ضد قارچی و ضد باکتریایی برای نمونه در مقابل باسیلوس سوبتیلیس و آلوئی ، باسیلوس لاروه ، پروتئوس بولگاریس و ایشرشیا کولی B و همچنین باعث از بین بردن برخی تیپهای استافیلوکوکس ، استرپتوکوکس ، و گونه های سالمونلا میشود.

موارد استفاده در مقابل التهابهای درونی و خارجی بدن منقبض کننده و خاصیت ضد روماتیسمی و درد و مفاصل ، فعال کننده و تحریک کننده سیستم ایمنی و دفاعی بدن در مقابل بیماریهای عفونی و واگیردار و به عنوان یک داروی خدر کننده و بیهوشی فعالتر نسبت به کوکائین جهت معالجات موضعی ، مصرف بره موم بجای قرصهای کلروکوئین بعنوان تسکین دهنده مالاریا همراه با تب و لرزهای ستون فقرات ، توسعه شده است.

زهر

زهر زنبور عسل از فعال‌ترین ترکیبات آنتی بیوتیک است 10 مهر 1384 براساس یافته‌های محققان، زهر زنبور عسل از فعال‌ترین مواد آنتی بیوتیک است مهندس زهره تابعی، کارشاس صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبرگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، با بیان این مطلب افزود: تجزیه شیمیایی زهر زنبور عسل نشان می‌دهد که در آن اسید فرمیک، اسید کلریدریک، اسید ارتوفسفریک، هیستامین کولین تریپتوفن و گوگرد به وفور یافت می‌شود. این کارشناس صنایع غذایی در ادامه خاطر نشان کرد: خاکستر این ماده سرشار از مواد ازته، چربی‌های فرار، مس و کلسیم می‌باشد. وی در خصوص خواص درمانی زهر زنبور عسل گفت: زهر، مانع انعقاد خون می‌شود. همچنین باعث گشاد شدن رگها می‌شود که در نتیجه فشار خون پائین می‌اید. مهندس تابعی تصریح کرد: زهر زنبور عسل با مکانیسم‌های نامشخص سبب درمان برخی امراض نیز توصیه می‌شود. وی گفت: همچنین استفاده از این زهر، باعث درمان رماتیسم و التهاب مفاصل و پوست می‌شود و در درمان کامل سندرم رایتر و درمان پسوریازیمس و مالتیپل اسکلروزیس و استئو آرتریت موثر است. گفتنی است، زهر زنبور عسل آبگونه‌ای شفاف با بوی مشخص عسل مزه‌ای تلخ، گس و با چگالی ‌١٣١٣/١می‌باشد. از هر کلنی زنبور عسل یک گرم زهر خالص خشک شده به دست می‌آید و هر یک هزار زنبور قادر به تولید ‌۵٠ میلی‌گرم سم می‌باشند.

ژله ی رویال

شاه انگبین یا ژله رویال از محصولات زنبور عسل میباشد.زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود می‌باشند که توانایی تولید این ماده را دارد. رنگ ژله رویال سفید بوده و ترش مزه می‌باشد. ملکه در زمان زندگی تنها با ژله رویال تغذیه می‌شود. نوزادن کارگر در سه روز اول زندگی با این ماده تفذیه می‌شوند. ژله رویال زود فاسد می‌شود و باید بعد برداشت مصرف شود. ژله رویال به صورت قرص و خشک شده در آمریکا موجود می‌باشد.

شهد

عسل را زنبور از شهد گیاهان مختلف با غلیظ کردنشان درست می کند. مقدار آب شهد گل ها معمولا 50 تا 80 در صد است. شهد در ته گل ها قرار داشته و به وسیله غده مخصوصی تولید و ترشح می گردد.

زنبور این شهد را از روی گل ها جمع کرده ، در داخل کیسه مخصوصی که در بدنش قرار داردو فقط برای جمع آوری و ذخیره شهد درست شده به طور موقت انبا رمی کند . وقتی که محتوای کیسه به حدود 40 میلی گرم رسید ، وی گل ها را رها کرده و راه کندو را در پیش می گیرد.

 

 

 

 

عسل

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

عسلک

در مواردی که در طبیعت شهد کمیاب باشد زنبور عسل بالاجبار مواد قندی مذکور و همچنین سایر ترشحات شیرین گیاهان را جمع آوری و پس از تبدیل به صورت عسل در داخل سلولهای قاب ذخیره می نماید این نوع عسل که عسلک نامیده می شود از نظر عطر و رنگ و مواد متشکله آن از کیفیت کمتری نسبت به عسل معمولی بر خوردار است. عسلک در مقایسه با عسل رنگ تیره تر و لوولوز و دکستروز کمتری دارد . قندهای مرکب ، مواد معدنی ، نیتروژن و مواد اسیدی عسلک بیشتر از عسل می باشد.
مقدار مواد معدنی چون پتاسیم ، فسفر و آهن در عسلک بیشتر از عسل می باشد آن به علت دارا بودن این عناصر و بخصوص نمک پتاسیم در عسلک ، برای تغذیه زمستانی زنبور عسل مناسب نمی باشد زیرا ابتدا باعث اسهال و سپس مرگ و میر نوزادان می گردد. عسلک اغلب روی برگ درختانی نظیر بلوط ، راش ، تبریزی ، نارون ، افرا ، بید ، سدرا و غیره ترشح می شود و مورد استفاده زنبور عسل قرار می گیرد.

موم
امروزه استفاده از موم های طبیعی پرس شده در کندو های برداشت شهد بسیار رایج شده چرا که دراین حالت زنبورها تنها کارشان پر کردن آنها میباشد ، به این ترتیب ، زنبورداران عمدتاً تولید موم را به دلایل اقتصادی متوقف می کنند زیرا برای ساختن یک کیلو گرم موم ، زنبور باید چند کیلوگرم عسل مصرف نمایید.

بره موم

بره موم اثر زیادی روی معالجه کردن بیماریهای ویروسی ، آنفولانزا ، عفونت روده کوچک ، و همچنین فعالیتهای ضد قارچی و ضد باکتریایی برای نمونه در مقابل باسیلوس سوبتیلیس و آلوئی ، باسیلوس لاروه ، پروتئوس بولگاریس و ایشرشیا کولی B و همچنین باعث از بین بردن برخی تیپهای استافیلوکوکس ، استرپتوکوکس ، و گونه های سالمونلا میشود.

موارد استفاده در مقابل التهابهای درونی و خارجی بدن منقبض کننده و خاصیت ضد روماتیسمی و درد و مفاصل ، فعال کننده و تحریک کننده سیستم ایمنی و دفاعی بدن در مقابل بیماریهای عفونی و واگیردار و به عنوان یک داروی خدر کننده و بیهوشی فعالتر نسبت به کوکائین جهت معالجات موضعی ، مصرف بره موم بجای قرصهای کلروکوئین بعنوان تسکین دهنده مالاریا همراه با تب و لرزهای ستون فقرات ، توسعه شده است.

زهر

زهر زنبور عسل از فعال‌ترین ترکیبات آنتی بیوتیک است 10 مهر 1384 براساس یافته‌های محققان، زهر زنبور عسل از فعال‌ترین مواد آنتی بیوتیک است مهندس زهره تابعی، کارشاس صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبرگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، با بیان این مطلب افزود: تجزیه شیمیایی زهر زنبور عسل نشان می‌دهد که در آن اسید فرمیک، اسید کلریدریک، اسید ارتوفسفریک، هیستامین کولین تریپتوفن و گوگرد به وفور یافت می‌شود. این کارشناس صنایع غذایی در ادامه خاطر نشان کرد: خاکستر این ماده سرشار از مواد ازته، چربی‌های فرار، مس و کلسیم می‌باشد. وی در خصوص خواص درمانی زهر زنبور عسل گفت: زهر، مانع انعقاد خون می‌شود. همچنین باعث گشاد شدن رگها می‌شود که در نتیجه فشار خون پائین می‌اید. مهندس تابعی تصریح کرد: زهر زنبور عسل با مکانیسم‌های نامشخص سبب درمان برخی امراض نیز توصیه می‌شود. وی گفت: همچنین استفاده از این زهر، باعث درمان رماتیسم و التهاب مفاصل و پوست می‌شود و در درمان کامل سندرم رایتر و درمان پسوریازیمس و مالتیپل اسکلروزیس و استئو آرتریت موثر است. گفتنی است، زهر زنبور عسل آبگونه‌ای شفاف با بوی مشخص عسل مزه‌ای تلخ، گس و با چگالی ‌١٣١٣/١می‌باشد. از هر کلنی زنبور عسل یک گرم زهر خالص خشک شده به دست می‌آید و هر یک هزار زنبور قادر به تولید ‌۵٠ میلی‌گرم سم می‌باشند.

ژله ی رویال

شاه انگبین یا ژله رویال از محصولات زنبور عسل میباشد.زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود می‌باشند که توانایی تولید این ماده را دارد. رنگ ژله رویال سفید بوده و ترش مزه می‌باشد. ملکه در زمان زندگی تنها با ژله رویال تغذیه می‌شود. نوزادن کارگر در سه روز اول زندگی با این ماده تفذیه می‌شوند. ژله رویال زود فاسد می‌شود و باید بعد برداشت مصرف شود. ژله رویال به صورت قرص و خشک شده در آمریکا موجود می‌باشد.

شهد

عسل را زنبور از شهد گیاهان مختلف با غلیظ کردنشان درست می کند. مقدار آب شهد گل ها معمولا 50 تا 80 در صد است. شهد در ته گل ها قرار داشته و به وسیله غده مخصوصی تولید و ترشح می گردد.

زنبور این شهد را از روی گل ها جمع کرده ، در داخل کیسه مخصوصی که در بدنش قرار داردو فقط برای جمع آوری و ذخیره شهد درست شده به طور موقت انبا رمی کند . وقتی که محتوای کیسه به حدود 40 میلی گرم رسید ، وی گل ها را رها کرده و راه کندو را در پیش می گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

...